Naredne sedmice ponovo ljetne temperature

BiH

vrijeme-suncano

U Hercegovini će danas biti pretežno sunčano vrijeme, a u Bosni će u drugoj polovini dana doći do postepenog smanjenja oblačnosti.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura, poslijepodne će oslabiti.

Najviša dnevna temperatura zraka, uglavnom, će se kletati između 13 i 18, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena.

U petak će biti pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 °C, na jugu Hercegovine od 22 do 25 °C.

U subotu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne sa očekuje umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu Hercegovine od 9 do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 °C.

U nedjelju prije podne umjereno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje. Bez padavina na jugu Hercegovine. Vjetar većinom slab promijenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14 °C, na jugu Hercegovine od 12 do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29 °C.