Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naredne sedmice temperature i do 30 stepeni

BiH

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Tokom dana, slaba kiša ili rijetki lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini uz kišu moguća je grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 20 do 25, na jugu Hercegovine od 25 do 28 stepeni.

U ponedjeljak se, u većem dijelu zemlje prijepodne, očekuje sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju u Hercegovini, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će od 8 do 13, na jugu Hercegovine od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 27, a na jugu do 29 stupnjeva.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i krajem dana pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 8 do 13, na jugu do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su mogući pljuskovi i grmljavina, izraženiji u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 10 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna temperatura od 22 do 26, na jugu i sjeveru do 29 stepeni.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka iznosit će od 10 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.