Naredne sedmice završna riječ na suđenju za zločin u Rogatici

sud i tuzilastvo bih

U ponedjeljak, 20. novembra, pred Sudom BiH planirano je iznošenje završne riječi Tužilaštva BiH na suđenju Milislavu Ikoniću i Zoranu Iliću, optuženima za ratni zločin počinjen u Rogatici.

Istog dana Brane Planojević bi trebao svjedočiti u svoju korist. On je optužen za zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika počinjen u zatočeničkom centru “Rasadnik” u Rogatici.

U petak, 24. novembra, Odbrana Dušana Milunića će iznijeti uvodnu riječ te saslušati prvog svjedoka na suđenju za ratni zločin počinjen u Prijedoru. Za ubistva, mučenja, seksualno nasilje, uništavanje i oduzimanje imovine stanovnika sela Zecovi kod Prijedora u julu 1992. godine, s Milunićem su optuženi Radomir Stojnić, Radovan Četić, Duško Zorić, Zoran Stojnić, Željko Grbić, Ilija Zorić, Zoran Milunić, Boško Grujičić, Ljubiša Četić, Rade i Uroš Grujčić, Zdravko Antonić i Rajko Gnjatović.

Iduće sedmice nastavljaju se suđenja za zločine počinjene u Vogošći, Zvorniku, Prijedoru, Brčkom, Srebrenici, Prozoru, Bileći, Mostaru, Vozući, Goraždu, Sarajevu, Ljubuškom, Derventi te Višegradu.