Prognoza vremena

Narednih dana bez padavina, jutra će biti prilično hladna

Sarajevsko hladno jutro
22.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prvi dan jeseni u Sarajevu je obiljezilo hladno vrijeme, sa jutarnjim temperaturama od oko 6 stupnjeva. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen Celzijusa

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje mala do umjerena naoblaka. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, istakli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva u kotlinskom dijelu grada sa maglom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko tri stepena, a najviša dnevna oko 15.

Mala do umjerena naoblaka u Bosni i Hercegovini prognozira se i za utorak. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepena.

U srijedu u Bosni i Hercegovini također se prognozira mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa.

U četvrtak će biti pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federlnog hidrometeorološkog zavoda BiH.