Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Narednih dana oblačno vrijeme sa kišom i snijegom

Od ranog jutra u Sarajevu pada snijeg
06.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg pada od jutarnjih sati u Sarajevu.

Kakvo nas vrijeme očekje u subotu, nedjelju i ponedjeljak

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Krajem dana i tokom noći u Hercegovini je moguća kiša. U kasnim večernjim satima ili u noći sa petka na subotu u Bosni se očekuje snijeg. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Visina snijega jutros u 07.00 sati (cm): Bjelašnica 85; Ivan-sedlo 19; Mrkonjić Grad 17; Han Pijesak 13; Bihać 10; Bugojno, Sarajevo-Bjelave 9; Sokolac 7; Sanski Most 6; Čemerno 5; Rudo 4.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Ivan-sedlo 18; Bjelašnica 14; Čemerno 9; Foča, Sarajevo-Bjelave 8; Bileća, Han Pijesak, Nevesinje, Srebrenica, Trebinje 5; Bihać, Mrkonjić Grad, Sokolac, Višegrad 4; Livno, Rudo, Sanski Most 3; Banja Luka, Bugojno, Mostar, Prijedor 2; Bosanska Gradiška, Doboj, Tuzla 1.

U subotu, 8. januara bit će oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša, a u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 8, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni.

U nedjelju, 9. januara bit će pretežno oblačno vrijeme. Krajam dana i tokom noći slab snijeg je moguć u Krajini, na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U ponedjeljak, 10. januara bit će oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni.