Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nestabilno vrijeme

Narednih dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom

snijeg sarajevo (1)

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom, javlja Anadolu Agency (AA).

U Bosni jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u Hercegovini pretežno vedro.

Na Bjelašnici jutros je izmjereno minus sedam stepeni Celzijusa, u Bihaću i Livnu minus pet, Ivan-sedlu minus četiri, Sanskom Mostu minus tri, Gradačcu minus dva, Bugojnu minus jedan, Grudama, Sarajevu i Zenici nula, Mostaru pet i Neumu šest.

“Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Dnevna temperatura od jedan do šest, na jugu do 10 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U Hercegovini je moguća grmljavina. Više padavina se očekuje na jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine. Jutarnja temperatura od minus jedan do pet, na jugu do osam, a dnevna od dva do osam, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U jutarnjim satima i prije podne kiša u nizinama istočne i centralne Bosne, a u višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. Poslije podne i tokom noći u nizinama centrale i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do osam, a dnevna od jedan do pet, na jugu od sedam do 11 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u BiH u utorak. Djelimično razvedravanje prema kraju dana. U centralnim i istočnim područjima Bosne, veći dio dana, povremeno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do pet, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do devet stepeni.

U srijeda se, prema prognozi FHMZBiH, očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do tri, a dnevna od nula do šest, na jugu do devet stepeni Celzijusa.