BiH

Prognoza za naredne dane

Narednih dana promjenjivo vrijeme s kišom, u petak sunčano i toplije

21/05/2019

Najniža jutarnja temperatura zraka danas između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine su većinom slabe, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Lokalno može pasti jači pljusak. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. U drugoj polovini dana povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8°C, a najviša dnevna oko 18°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu se očekuje  pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U petak će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.