Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana promjenjivo vrijeme, za Prvi maj se očekuju pljuskovi i grmljavina

prvi maj

U kasnim večernjim satima, u Hercegovini i jugozapadnim djelovima se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje.Tokom dana, postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji.

U kasnim večernjim satima, u Hercegovini i jugozapadnim djelovima se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak. Vjetar umjeren, na momente i pojačan jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

U Sarajevu prijepodne, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne veći dio dana se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U ostatku Bosne, lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju tokom poslije podneva. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana rijetki lokalni pljuskovi su moguću ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

U petak na prvomajski praznik umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno. U većem djelu zemlje se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena.