Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana sunčano i izrazito toplo, u subotu stižu padavine i grmljavina

Jako nevrijeme zahvatilo Zagreb
10.06.2020., Zagreb - Crnomerec. Popodnevni pljusak i tuca. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ponegdje u planinskim područjima Bosne su mogući pljuskovi

Na sjeverozapadu Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ponegdje u planinskim područjima Bosne su mogući pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren u Bosni, uglavnom, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura kretat će se od 29 do 35 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost bit će u četvrtak. Poslije podne pljuskovi i gmljavina se očekuju u centralnoj, istočnoj i sjevernoj Bosni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 30 do 36 °C.

U petak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake u Bosni može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su moguće obilnije padavine praćene gradom i jakim udarima vjetra. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 32, na jugu do 36 °C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana, što može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 34 °C.