FHMZBiH

Narednih dana sunčano, poslijepodne pljuskovi i grmljavina

kisaaa

Umjereno ili pretežno oblačno vrijeme očekuje se u BiH prvog dana vikenda. Poslije podne i u večernjim satima u većini područja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 28 do 35 stepeni

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i temperaturama do 37 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), jutros u osam sati u Mostaru i Neumu zabilježena su 24 stepena.

Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura kretat će se od 30 do 36 stepeni.

Sunčano vrijeme u BiH očekuje se i sutra. Poslije podne umjeren porast naoblake u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu od 20 do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 stepeni.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se i u četvrtak. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje na zapadu, jugoistoku Bosne, kao i na krajnjem sjeveru Hercegovini su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu naše zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Umjereno ili pretežno oblačno vrijeme očekuje se u BiH u subotu. Poslije podne i u večernjim satima u većini područja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 28 do 35 stepeni.