Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zima iznad prosjeka

Narednih dana temerature i do 25 stepeni

jesen

Sezonska prognoza pokazuje da će topliji od prosjeka biti i svi zimski mjeseci

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Atmosferski pritiska u Sarajevu iznosio je 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima, porast oblačnosti u Hercegovni ponegdje može uvjetovati slabu kišu ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 24 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Toplo i narednih dana

Talas natprosječno toplog vremena za ovo doba godine, koji je zahvatio BiH, trajat će sve do 8. novembra, a u ovom periodu temperatura će se penjati i do 25 stepeni Celzijusa.

Sezonska prognoza pokazuje da će topliji od prosjeka biti i svi zimski mjeseci, te da se prava zima, sa mrazevima i jačim snijegom, može očekivati tek u trećoj dekadi januara.

Takođe, nakon ovog talasa pravog proljetnog vremena, koji će trajati u narednih desetak dana, neće doći do značajnijeg zahlađanja, s obzirom na prognozu da će se temperatura kretati od 15 do 18 stepeni Celzijusa.

Temperaturni šok će potrajati: Evo kad se očekuje prvi snijeg u BiH