Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana temperature do 12 stepeni, očekuje se i snijeg

vrijeme sarajevo
29.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Nakon nekoliko dana magle i zagadjenja, nakon cega je dosao snijeg, napokon je u Sarajevu i suncano vrijeme. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Tokom noći širom zemlje će biti padavina

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Nešto manje oblačnosti uglavnom u sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Tokom noći širom zemlje će biti padavina.

Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne.

Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 7 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u nedjelju. Tokom dana, u Hercegovine sa slabijom kišom. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Na planinama i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u ponedjeljak. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Na planinama sa susnježicom i snijegom.

Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.