Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana temperature do 15 stepeni, u subotu se očekuju padavine

zagadjenost smog sarajevo (2)

U Sarajevu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U nižim dijelovima grada ujutro je moguća magla ili sumaglica

U Bosni će po kotlinama i uz riječne tokove jutro i veći dio prijepodneva preovladavati magla ili niska naoblaka. U ostalim područjima naše zemlje bit će sunčano vrijeme.

Puhat će slab vjetar, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U Sarajevu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U nižim dijelovima grada ujutro je moguća magla ili sumaglica.

Jutarnja temperatura zraka oko -3, a dnevna oko 4 stepena.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene.

U večernjim satima će biti hladnije, te je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 9 do 13 °C.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 °C.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 6 do 13, na jugu do 15 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Poslijepodne padavine prestaju u Krajini, a krajem dana ili u večernjim satima u ostatlim područjima. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni Celzijevih.