Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upaljen meteoalarm: Narednih dana temperature i do minus 14, ponovo snijeg

BiH

snijeg banja luka (6)

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH izdao je narandžasto upozorenje od 21. do 23. januara zbog niske jutarnje temperature zraka.

Područje za koju se izdaje upozorenje je u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne bez magle ili niskih oblaka.

Oblačno vrijeme sa jutarnjim temperaturama i do -14 stepeni Celzijusa očekuje se u narednim danima u Bosni i Hercegovini.

Snijeg slabijeg intenziteta očekuje se u utorak na zapadu Bosne, navodeno je na zvaničnoj stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od -6 do -1, na jugu od 5 do 9 stepeni Celzijusa.

Prvog dana vikenda na sjeveru i sjeveroistoku Bosne očekuje se oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne.

“U ostalim područjima naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 stepeni”, navodi FHMZBiH.

Slično vrijeme se očekuje i u nedjelju. U Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. U ostalim područjima BiH sunčano.

Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

I prvog radnog dana u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne najavljeno je oblačno vrijeme, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom, a u ostalim područjima BiH sunčano.

Jutarnje temperature će se kretati od -10 do -4, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 9 do 14 stepeni.

U utorak očekuje se oblačno vrijeme sa slabom kišom u Hercegovini, a na zapadu Bosne sa kišom i snijegom. Padavine će biti slabog intenziteta.

Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 6 do 12 stepeni.