BiH

Potrošeno 300.000 KM

Naša stranka: BHANSA ponižava građane sramotnim trošenjem njihovog novca

11/12/2019

Očekujemo da iz BHANSA-e objasne šta je za kontrolu bh. neba svrsishodno u terevenčenju visokih političkih zvanica, zbog kojih je proslava i organizovana

Na proslavu BHANSA-e, koja je koštala 300.000 KM a organizovana je povodom uspostave kontrole BiH nad bosanskohercegovačim nebom, reagovala je Naša stranka.

Bosna i Hercegovina je četvrt stoljeća nakon rata uspostavila kontrolu nad vlastitim nebom. To je historijski važna stvar. Međutim, odmah po preuzimanju kontrole Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA), ponizila je i taj događaj i sve građane. Za 300.000 KM organizovali su slavlje novcima poreskih obveznika. Tu rastrošnost nastoje prikazati legalnom kvalificirajući je kao javnu nabavku. Međutim, osnovni kriterij za provedbu javne nabavke je njena svrsishodnost. Očekujemo da iz BHANSA-e objasne šta je za kontrolu bh. neba svrsishodno u terevenčenju visokih političkih zvanica, zbog kojih je proslava i organizovana. Tražimo također od Agencije za javne nabavke da što prije ispita ovaj slučaj koji javnost već kvalificira kao jedan od najneprimjerenijih kad je u pitanju trošenje javnog novca u poslijeratnoj BiH, saopćeno je iz ove stranke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.