Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopštenje stranke

Naša stranka: Džaferović laže, neoprostivo je što toliko potcjenjuje građane

Sefik Dzaferovic

” Trenutno je veći broj građana BiH koji su se vakcinisali u drugim zemljama nego što ih je uspjela vakcinisati njihova država”

Razočaravajuće je što član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović laže da u vakcinaciji ne zaostajemo za zemljama regije. Međutim, neoprostivo je što toliko potcjenjuje građane jer takvu laž može izreći samo neko ko misli da se obraća potpuno neinformisanim, neukim i neupućenim ljudima, kaže se u saopštenju Naše stranke koje prenosimo u cjelosti.

“Do ljudi dopiru informacije. Mi nismo Sjeverna Koreja i nikad nećemo biti ma šta Džaferović i njegova stranka činili da od nas naprave najveći svjetski izolatorij. Trenutno je veći broj građana BiH koji su se vakcinisali u drugim zemljama nego što ih je uspjela vakcinisati njihova država.

To je sramota od koje Džaferović kao član Predsjedništva, ali i kao član stranke koja je na vlasti već 30 godina, pokušava pobjeći.

Nikakve laži neće saprati činjenicu da tri mjeseca kasnimo za svijetom u procesu imunizacije stanovništva. Svak se s pravom pita koliko bi preminulih u tom periodu bilo spašeno da je vakcinacija krenula na vrijeme. Da je riječ samo o jednoj preminuloj osobi, najodgovorniji za tu smrt ne bi smjeli biti na svojim pozicijama. Najodgovorniji su Vijeće ministara i entitetske vlade, a suodgovorno je i Predsjedništvo BiH.

Upristojite se barem toliko da svojim lažima građanima ne dosipate so na ranu”, navodi se u saopštenju Naše stranke.