Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcija

Naša stranka nakon Dodikovih uvreda Kojoviću: Ogavne kvalifikacije, nervozan je

nasa stranka
Foto: Fena

Ne želimo nikakvom reakcijom zamagljivati činjenicu da je Dodik nervozan jer je njegova politika poražena. Njegovo suđenje, sankcije protiv njega i bliskih mu ljudi, na površinu su izvukle njegov očaj

Povodom niza uvredljivih kvalifikacija koje je Milorad Dodik uputio Predragu Kojoviću, oglasili su se iz Naše stranke:

„Svjesno odbijamo odgovarati uvredama na niz ogavnih kvalifikacija koje je Milorad Dodik iznio na račun Predraga Kojovića. Našom reakcijom koja bi bila u njegovom maniru, Dodik bi želio da stvori privid kako ima razloga za primitivnu svađu u svom stilu. Njegovo suđenje, sankcije protiv njega i bliskih mu ljudi, na površinu su izvukle njegov očaj.

Ne želimo nikakvom reakcijom zamagljivati činjenicu da je Dodik nervozan jer je njegova politika poražena, da sve i jedan zvaničnik od Brisela do Berlina, od Washingtona do Londona zna da je Dodik taj koji je odveo RS u provaliju u koju je i sam skočio. Bosne i Hercegovine će biti i bit će sve snažnija, a Dodika svakim danom sve manje.“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na mreži X je napisao da je Kojović “bošnjački parazit” koji pričom o Srebrenici misli da će dobiti neke poene, jer tamo neko sa srpskim imenom priča o tome kako je rezolucija “civilizacijsko dostignuće”.

-Postojanje i djelovanje takvih kao on, u Sarajevu poznatih kao “Srbi po profesiji”, je dokaz sunovrata morala, integriteta i svega onoga što je njemu nepoznato. Takvi konvertiti pričaju samo ono što odgovara onima koji ga plaćaju – napisao je, između ostalog, Dodik na društvenoj mreži X.