Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvaranje pregovora

Naša stranka: Osigurali smo historijsku priliku za kretanje od dejtonske ka briselskoj BiH

nasa stranka
Foto: Fena/ Arhiva

Naša stranka će uložiti sve svoje napore za usvajanje ključnih zakona iz 14 prioriteta, saopćeno je

Povodom uslovne preporuke za otvaranje pregovora za priključenje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, Naša stranka se oglasila saopćenjem za javnost u kojem je istakla da “imamo do sada najveću šansu na evropskom putu, te za kretanje od dejtonske ka briselskoj BiH”.

-Intenzivno radimo na tome da Bosna i Hercegovina otvori pregovore o pristupanju Evropskoj uniji i tako osiguramo evropsku perspektivu našoj državi. Današnja poruka iz Brisela je nedvosmislena – Evropska unija je prepoznala i jasno identifikovala napredak koji smo ostvarili u ovom mandatu, ali je istovremeno nedvosmisleno ukazala na antiustavno djelovanja RS-a kao ključnu prepreku Bosne i Hercegovine na evropskom putu – saopćeno je iz Naše stranke.

Naša stranka će uložiti sve svoje napore za usvajanje ključnih zakona iz 14 prioriteta, a na međunarodnom planu vodit će diplomatsku bitku da u martu Bosna i Hercegovina napravi historijski korak ka Evropi, jer naši građani su Evropljani i zaslužuju život u skladu sa evropskim standardima, poručili su iz Naše stranke.