BiH

Saopćenje stranke

Naša stranka: Prioriteti širenje stranke i unapređenje rada BH bloka

14/02/2019

Predsjedništvo Naše stranke je osudilo i ogradilo se od svih izjava članova te stranke koje su uvredljive

Naša stranka, u cilju jačanja BH bloka, formirat će tim koji će naredne sedmice održati sastanak s predstavnicima Demokratske fronte i SDP-a na kojem će se razgovarati o formalizaciji odnosa unutar tog bloka. Cilj je poboljšanje međusobne saradnje partnera unutar BH bloka te bolja koordinacija njihovog zajedničkog djelovanja, odlučeno je to na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva Naše stranke.

S tim u vezi, Predsjedništvo Naše stranke je osudilo i ogradilo se od svih izjava članova te stranke koje su uvredljive te pozvalo članove da svoje istupe usmjere ka jačanju zajedništva među partnerima unutar BH bloka, navodi se u saopćenju.

– Uvredljive izjave su reakcija na stalne neargumentovane napade i uvrede kojima su stranka i njeni predstavnici u posljednje vrijeme izloženi, ali to ne daje opravdanje nikome iz Naše stranke da bilo kome na bilo kakav napad odgovara na način koji nipodaštava ljudsko dostojanstvo i narušava ugled Naše stranke u javnosti – rečeno je na sjednici.

Na Predsjedništvu je, između ostalog, odlučeno da će Naša stranka ponovo otvoriti i svoju kancelariju u Banjoj Luci, kao vid jačanja već postojećih kapaciteta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.