Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak koalicionih partnera

Naša stranka: Prioriteti su budžet i plan rasta, ne SNSD-ove gluposti

Foto: BHRT/ Arhiva
Edin Forto

Da ima podršku, Dodik bi započeo proces disolucije, ali zna da nema ni podršku ni mogućnosti za razduživanje, poručili su iz Naše stranke

U susret današnjem sastanku državne koalicije u Mostaru iz Naše stranke poručuju da razdruživanje neće biti tema sastanka.

-S pričom o razdruženju Dodik pokušava sebe politički oživjeti i zamaskirati da je u politici i ekonomiji RS-a zakazalo sve, a korupcija jedina uspješna grana. Ostalo mu je samo da pumpa balon nacionalizma do njegovog puknuća. Mora znati, kad taj balon pukne, ta će eksplozija odnijeti njega s političke scene, a Bosne i Hercegovine će biti s Republikom Srpskom kao njenim dijelom. Pa će tako poziv na razdruživanje završiti u smeću zajedno sa Dodikovom političkom karijerom.

Ističu da nemaju vremena ni interesovanja za “SNSD-ove gluposti”.

-Insistiramo da pričamo o budžetu, planu rasta i EU putu BiH. Da ima podršku, Dodik bi započeo proces disolucije, ali zna da nema ni podršku ni mogućnosti za razduživanje. Bosna i Hercegovina će biti sve snažnija, a Dodik i njegove politike svakim danom bit će sve manje – poručuju iz Naše stranke, saopćeno je iz te stranke.