Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije na izjavu

Naša stranka: Zorana Milanovića proglasiti nepoželjnom osobom

Zagreb: Izjava predsjednika Milanovića nakon svečane sjednice Predsjedništva SDP-a
02.11.2020., Zagreb - Predsjednik Zoran Milanovic sudjelovao je na svecanoj sjednici Predsjednistva SDP-a u povodu obiljezavanja 30 godina hrvatske socijaldemokracije. Predsjednik Zoran Milanovic nakon svecane sjednice dao je izjavu okupljenim medijima. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovom izjavom pokazao je apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam, kažu iz Naše stranke

Nakon izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kako se u BiH najuspješnije nose s pandemijom koronovirusa jer tamo “niti je iko bolestan, niti iko umire, niti je ko u bolnicama, niti se iko cijepi”, reagirala je Naša stranka čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

„U BiH je od početka pandemije oboljelo 133,088, a umrlo 5,145 ljudi. Šta god da je Milanović svojom izjavom htio reći, postigao je samo jedno: uvrijedio je građane i građanke BiH a u najvećoj mjeri žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove porodice. Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkaznom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada.

Ovom izjavom pokazao je apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih.

Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jeste da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelimično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šoven ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta“, kaže se u saopćenju Naše stranke.