unsko-sanski kanton

Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 7. februara

skole usk

Dodao je kako se za samo nekoliko škola razmatra mogućnost online – sistema izvođenja nastave i to isključivo zbog nedostatka energenata

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona (USK) Almin Hopovac potvrdio je da nastava u drugom polugodištu u svim osnovnim i srednjim školama tog kantona počinje u ponedjeljak, 7. februara.

– Odluka je donesena nakon konsultacija sa članovima Kantonalnog kriznog štaba i predstavnicima Ministarstva zdravstva USK. Moram naglasiti i da će se nastava odvijati u učionicama, dakle učenici će biti u svojim školskim klupama – riječi su ministra Hopovca.

Dodao je kako se za samo nekoliko škola razmatra mogućnost online – sistema izvođenja nastave i to isključivo zbog nedostatka energenata.

– Takva mogućnost uslovljena je nedonošenjem Odluke o privremenom financiranju kantona, ili da budem konkretniji nemogućnošću potpisivanja ugovora sa dobavljačem lož ulja. Ovo se konkretno odnosi na pet ili šest škola, međutim učenici i roditelji će o svemu biti pravovremeno obaviješteni – kazao je kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta.