Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavak ackije “List 1”: Uhapšene još tri osobe

BiH

akcija list (5)

U nastavku aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva “List 1”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su slobode lišili tri osobe inicijala J.S., E.S. i G.E. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Postupajući po zahtjevu SIPA-e, policijski službenici Granične policije BiH navedene osobe zadržali su sinoć na graničnom prijelazu Rača do dolaska policijskih službenika SIPA-e.

Uhapšene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

U nastavku aktivnosti po tom predmetu, SIPA je jučer Tužilaštvu BiH dostavila Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima protiv 15 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda, a sve u vezi s neovlaštenim prometom duhanom, saopćeno je iz SIPA-e.