Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavak izgradnje ceste Stolac – Neum već u decembru

radovi na cesti

U decembru kreće nastavak gradnje ceste Stolac – Neum, koja će povezati srce Hercegovine s morem, rekao je ministar prometa i veza u Vladi Federacije BiH Denis Lasić prilikom jučerašnjeg obilaska ove dionice.

Naime, Lasić je zajedno s direktorom JP Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem obišao općine kroz koje će ova cesta prolaziti te s načelnicima općina dogovorio daljnju strategiju koja bi trebala ubrzati same radove, piše Večernji list.

U općini Neum sastanak je održan s načelnikom općine Živkom Matuškom i njegovim suradnicima gdje su razgovarali o aktivnostima vezanima uz početak izgradnje ceste Stolac – Neum, piše Večernji list BiH.

Konkursi u toku

Federalni ministar Lasić istaknuo je da su u toku natječaji za poddionicu ove ceste Babin Do – Broćanac.

“Finalizacija konkursa i odabir izvođača planiraju se završiti do kraja novembra ove godine, a sama izgradnja trebala bi započeti već u decembru”, kazao je Lasić.

On je ovom prilikom još jednom naglasio važnost izgradnje ove dionice. “Ovaj projekt je od iznimne važnosti za jug Hercegovine i njegovo prometno uvezivanje”, kazao je Lasić. Još je jednom ponovio kako se radi o projektu koji je dio programa modernizacije magistralnih cesta koji provodi Javno preduzeće Ceste Federacije.

“Ukupna vrijednost ceste Stolac – Neum je 40 miliona eura, a vrijednost trenutno raspisanog konkursa je oko 6,5 miliona eura. Sredstva za realizaciju spomenute dionice za koju je raspisan natječaj osigurana su preko kredita Svjetske banke i EIB-a”, ističe Lasić.

Žurna eksproprijacija

Nakon posjeta općini Neum, ministar je zajedno sa suradnicima posjetio i općinu Ravno gdje se susreo s načelnikom općine Andrijom Šimunovićem te razgovarao o potrebi osiguranja priključne točke za ovu općinu na magistralnu cestu Stolac – Neum s ciljem boljeg uvezivanja na dionici Trnčina – Turkovići – Zelenikovac – Dobri Do – Hutovo.

U općini Stolac ministar Lasić održao je sastanak s načelnikom općine Stjepanom Boškovićem.

Naglasak ovog sastanka bio je na pokretanju što žurnijeg postupka eksproprijacije zemljišta na dijelu kroz koji će prolaziti cesta, a sve kako bi se s izgradnjom ceste Stolac – Neum moglo što žurnije početi i u općini Stolac.