Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavak suđenja Radončiću i ostalima: Ključno svjedočenje Azre Sarić

BiH

radoncic – izlazak

Sudu BiH za danas je najavljen nastavak suđenja predsjedniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću i još troje optuženih za ometanje rada pravosuđa.

Najavljeno je ispitivanje Azre Sarić, koju Radončićeva odbrana smatra krunskim svjedokom Tužilaštva BiH, te da će njeno svjedočenje biti prelomni trenutak u ovom postupku.

Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću sudi se zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa, te davanja i primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica tereti Radončića, Dautbašića i Šahmanovu da su prisiljavali Azru Sarić da u slučaju “Keljmendi” da lažni iskaz pred sudom u Prištini, kao i da ne svjedoči u istrazi koja se protiv Radončića vodi pred Tužilaštvom BiH.

Oni su optuženi i da su uticali na Zijada Hadžijahića, službenika Ambasade SAD, da vrši pritisak na Tužilaštvo BiH u predmetu koji se vodi protiv Radončića, za šta je njegova supruga nagrađena ambasadorskim mjestom u Sloveniji.

Početak suđenja zakazan je u 13.00 sati.