Nastavlja se izgradnja bazena na Dobrinji

dobrinaj_otoka_ilustracija

Kantonalni sud u Sarajevu, nakon nešto više od godinu i po, odbio je žalbu bivših vlasnika dijela zemljišta na kojem će se graditi otvoreni bazen sa pratećim sadržajima na Dobrinji.

Pripremni radovi i geološka ispitivanja tla na lokaciji bazena započeli su prošle godine, međutim zbog žalbe nekadašnjih vlasnika, kojima je zemljište eksproprisano i isplaćeno još davne 1982. godine, radovi su obustavljeni do okončanja sudskog procesa.

Za zemljište koje im je ranije isplaćeno, bivši vlasnici su potraživali oko pola miliona KM.

Općina Novi Grad Sarajevo već ranije je provela javnu nabavku izbora izvođača radova za izgradnju prve faze bazena, tako da bi radovi trebali biti nastavljeni već naredne sedmice. Za te radove Općina je ove godine osigurala 280.000 KM.

Gradit će se jedan veliki otvoreni i manji bazen za djecu, ali i sportski tereni za odbojku na pijesku i ugostiteljski sadržaji.

Bit će to prvi otvoreni bazen na prostoru te sarajevske općine, koji bi se u toku ljetnih mjeseci mogao koristiti kao otvoreni bazen, a u toku zimskog perioda kao klizalište, dok bi ostatak godine služio kao sportska ploha za košarku, odbojku, mali nogomet i sl., saopćeno je iz Općine Novi Grad.