Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četiri nova slučaja

Nastavlja se rast zaraženih koronavirusom u općini Maglaj

270420_dzmaglaj

Na liječenju na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica nalazi se 20 osoba, a u izolatoriju KBZ-a još 81, ali nema životno ugroženih niti pacijenata na respiratoru

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom otkrivena su u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem se broj do sada zaraženih popeo na 231.

Sva četiri zaražena potiču iz maglajskog klastera i stanovnici su te općine, u kojoj je jučer otkriveno 14 zaraženih. Trenutno je broj zaraženih 139, od čega ih je 100-njak aktivno zaraženih, jer su ostali izliječeni te otpušteni na daljni tretman i zdravstveni nadzor u kućnim uslovima.

Na liječenju na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica nalazi se 20 osoba, a u izolatoriju KBZ-a još 81, ali nema životno ugroženih niti pacijenata na respiratoru. Do sada u tom kantonu niko nije preminuo od infekcije izazvane Covid-19.

Pod zdravstvenim nadzorom ukupno se nalazi 2.760 osoba. U protekla 24 sata zabilježena su dva kršenja zabrane kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina.