Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljena potraga za Andrejom Beucom

zvornik34

Potragu za Slovencem Andrejem Beucom /34/, koji je nakon skoka sa mosta u Drinu nestao u vodi, danas su nastavili pripadnici ronilačkih klubova “TRB” iz Bijeljine i “Nemo” iz Brčkog, te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Član Ronilačkog kluba “Nemo” Neđo Mićić Tulija rekao je Srni da su uslovi za pretragu danas lošiji nego juče jer je voda još mutnija zbog obilnih padavina negdje uzvodno.

Tulija napominje da se zbog toga mora biti oprezniji prilikom zaranjanja, radi bezbjednosti ronilaca, kao i da će biti pretraživani i “sklonjeni” dijelovi ili takozvani “džepovi” Drine, budući da se nikada ne zna gdje će matica rijeke usmjeriti tijelo.

On je dodao da će tokom dana potraga biti nastavljena i priobalnim površinskim opservacijama, kao i na čamcima.

Tulija kaže da postoji mogućnost da voda izbaci tijelo na površinu ukoliko nije negdje zaglavljeno, što se obično dešava treći ili četvrti dan nakon utapanja.

Komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik Slaviša Milić rekao je da tri čamca sa vatrogascima tragaju od Zvornika pa nizvodno do Šepka, jer se pretpostavlja da je jaka matica odnijela tijelo daleko od zone utapanja.

“Vatrogasci će pretražiti svaki rukavac ili `džep` Drine i uzvodno i nizvodno i dati potrebnu logistiku roniocima, kao što je obezbjeđivanje kiseonika i svega drugog što je potrebno”, naveo je Milić.

Hidroelektrana Mali Zvornik smanjila je protok vode da bi roniocima i vatrogascima bilo olakšano pretraživanje Drine i priobalnog pojasa.

Andrej Beuc iz Krškog nestao je 7. avgusta oko 16.50 časova nakon skoka u Drinu sa visine od 20 metara sa Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

On je nakon skoka izronio, ali je potom nestao u vodi. Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Beuc, koji je i profesionalni padobranac, nastupio je na takmičenju u skokovima koje su, u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto”, organizovale zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Zvornička Gradska uprava izrazila je saučešće porodici Beuca koja je doputovala u Zvornik.