BiH

FUCZ

Nastavljena potraga za nestalim Ružicom Bičvić, Salihom Omerović i Senahidom Čagom

29/04/2019
Foto: FUCZ

Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija uključi u nastavak potrage

Potraga za Ružicom Bičvić, koja je nestala 20. aprila u naselju Dobrinja, od jutros je intenzivirana.

U potrazi će na terenu raditi veći broj uposlenika Federalne uprave civilne zaštite sa svim raspoloživim sredstvima – saopćeno je iz te uprave.

U saopćenju se navodi da je Federalna uprava civilne zaštite u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom 54-godišnjom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15. aprila na području općine Srebrenica, kao i na području Zeničko-dobojskog kantona, u potrazi za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu 2. aprila.

Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija uključi u nastavak potrage – saopćeno je iz Operativnog štaba FUCZ.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.