Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljeno uređivanje šetnice na Bulevaru branilaca Dobrinje

BiH

bulevar branilaca dobrinje8

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić obišao je, sa saradnicima, šetnicu na Bulevaru branilaca Dobrinje, gdje su prije nekoliko dana započeti radovi na uređenju preostalog dijela šetnice, u dužini od oko 250 metara kvadratnih.

Općina Novi Grad je prošle godine uradila uređenje jednog dijela ove šetnice, sa deniveliranim dijelom zelene površine.

bulevar branilaca dobrinje1

Radovi su koštali 90.000 KM, a ove godine iz budžeta Općine izdvojeno je još 90. 000 KM kako bi se ova dionica šetnice u cijelosti završila.

U sklopu ovog projekta prošle godine su uz šetnicu izgrađena odmorišta sa klupama za sjedenje, a postojeća hortikultura je upotpunjena novim zelenilom.

– Ono što je šetnicu posebno uljepšalo je hortikulturno uređenje i mogu reći da sa ovim počinjemo da ličimo na evropske metropole kao što su Istanbul, Beč i slični gradovi, kada se te zelene površine urede na jedan poseban način sa cvijećem i zelenilom. Radovi su započeti i na drugom dijelu šetnice, tako da će ukupno biti uređeno oko 500 metara dužine šetališta – rekao je načelnik Efendić.

Nakon što se ovaj projekt realizira, planirano je da se uredi i šetnica pored sportske dvorane „Dobrinja“. Time će ovaj dio Novog Grada poprimiti potpuno novi i ljepši izgled, a njegovi stanovnici dobiti još mjesta za odmor i ugodnu šetnju.

Osim toga, ovim projektom dodatno će biti obogaćen sadržaj pješačke zone, koja će u narednom periodu biti produžena do kraja naselja, saopćila je Press služba Općine.