BiH

Nastupi folklornih ansabala iz pet zemalja u Sarajevu

04/07/2015

Folklorni ansambli iz Kolumbije, Sjevernog Kipra, Hrvatske, Slovačke i Bosne i Hercegovine upriličili su danas nastupe ispred Katedrale i Sebilja u Sarajevu na prvom danu 17. Međunarodnog festivala folklora “Sarajevo 2015”. koji se održava u sklopu festivala “Baščaršijske noći”.

folklor-sa3

Riječ je o ansamblima “Fundacion Columbia folclore-Cali”, KUD “Gorjanac” iz Đakova, FS “Dopravar” iz Bratislave, GOS-TAC “Culture Association Folk Dance Group” iz Nikozije, “FA “Mladost” iz Samobora i “Kolo Bosansko” iz Sarajeva.

Goran Rašić, vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Sarajevo i izvršni organizator festivala “Sarajevo 2015”, rekao je da su ansambli izveli kratki prikaz folklornih igara svojih zemalja te da će drugi festivalski dan biti održan 28. jula na Trgu djece Sarajeva.

folklor-sa4

Prije ovih nastupa ansambli su u defileu prošli ulicama Maršala Tita i Ferhadija, a u 18 sati će u Bosanskom kulturnom centru izvesti cjelovečernji program.

Program predstavlja saradnju između festivala “Baščaršijske noći” i Međunarodnog festivala folklora “Dani kosidbe” Kupres.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.