Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primio ih mirsad vilić

Nastupna posjeta novoimenovanog atašea za sigurnost Republike Turske

At. Turska

Direktor Vilić je gostima zaželio sretan početak službe u BiH, te ih je upoznao sa najaktuelnijim pitanjima iz djelokruga rada Direkcije i budućim prioritetima

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, primio je danas u sjedištu Direkcije u nastupnu posjetu Cemil Cem Aydina, novoimenovenog atašea za sigurnost pri Ambasadi Republike Turske u BiH, te Mehmeta Erduğana i Ali Durmaza, novoimenovane savjetnike za unutrašnje poslove u Ambasadi.

Direktor Vilić je gostima zaželio sretan početak službe u BiH, te ih je upoznao sa najaktuelnijim pitanjima iz djelokruga rada Direkcije i budućim prioritetima. Nadalje, izrazio je zahvalnost na kontinuiranoj podršci Ambasade, posebno u pogledu organizacije obuka za policijske službenike, razmjene znanja i najboljih praksi u različitim oblastima policijskog posla.

Ataše Aydın je istakao da je upoznat sa uspješnom saradnjom koju je Ambasada do sada ostvarila sa Direkcijom i izrazio uvjerenje da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

U toku sastanka obavljen je telefonski razgovor sa Generalnim direktorom policije R. Turske gdinom Mehmetom Aktaşom, kojom prilikom je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i jačanju prijateljskih odnosa.