Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NB: Naš cilj je poštena država jednakih šansi za sve

nezavisni blok

Nezavisni blok je održao svoj završni predizborni skup u Zenici, kaže se u saopćenju za javnost i dodaje:

– Na skupu se obratio kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić, kandidat za Parlament BiH i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, kandidat za potpredsjednika RS Sadik Ahmetović, nosilac liste za Parlament Federacije BiH Eldin Vrače, lideri partnerskih stranaka koji su podržali kandidaturu Senada Šepića za Predsjedništvo BiH, kao i ostali kandidati za liste na svim nivoima.

”Još od Kulina bana ovo je mjesto srce Bosne. Prije dvije godine dali ste srce Fuadu Kasumoviću zato što ste vidjeli da čovjek želi da promjene i drugačiju, bolju Zenicu. I on je to pokazao da može i zna. Večeras iz srca Bosne poruka je da će narod cijele Bosne i Hercegovine dati srce i podršku Nezavisnom bloku da oslobodimo i pokrenemo BiH. Naš cilj je poštena država jednakih šansi za sve, jer dosta je bilo straha, smutnje, nerada, poltrona i lopovluka. Idemo sredinom i naprijed i vidimo da će ova zemlja dahnuti čim ode ova korumpirana i loša vlast. Jednak regionalni razvoj i u Zenici, i u mojoj Krajini, i u Posavini, i u Hercegovini, i u Tuzli, zemlja u kojoj je radnik zaštićen i ima veću platu, poljoprivrednik koji ima poštene poticaje i siguran otkup poljoprivrednih proizvoda, jednake naknade za porodilje, borci i heroji konačno riješen svoj status, penzioneri veće i sigurne penzije koje su pošteno zaradili, mladi da imaju šansu zato što su sposobni a ne podobni – želimo takvu BiH – to je poštena država. Zeničani su prvi probili led i pokazali da ova država ima nadu i evropsku perspektivu”, izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i predsjednik Nezavisnog bloka.

Gradonačelnik Zenice i nosilac liste za Parlament BiH, Fuad Kasumović je izjavio: ”Kao što sam bio siguran da ću prije dvije godine pobijediti u Zenici, tako sam siguran da će Nezavisni blok pobijediti u BiH i da će Senad Šepić biti novi član Predsjedništva BiH. Narod niko ne može zaustaviti. To sam vidio u Zeničko-dobojskom kantonu, ali u Krajini, Hercegovini, Tuzli, gdje narod vapi za drugom, poštenijom politikom. Hvala mojoj Zenici jer ste i večeras pokazali da imate borben duh koji traži dobro za ovaj narod i ovu zemlju. Pobjeda je naša.”