BiH

NB: Vladajući SDA, SBB i HDZ promijenili su Krivični zakon kako ne bi odgovarali

27/09/2018

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić i nosilac liste Nezavisnog bloka za Parlament BiH Fuad Kasumović boravili su jučer u Kaknju i Zavidovićima, gdje su održane predizborne tribine i predstavljanje kandidata iz Zeničko-dobojskog kantona, kaže se u saopćenju za javnost NB-a i dodaje:

– Tribine su okupile veliki broj građana koji vide nadu i politički projekat koji vraća vjeru u poštenu državu koja o njima brine. Pored Šepića i Kasumovića, prisutnima su se obratili i nosilac liste za Parlament Federacije BiH Eldin Vrače, nosilac liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Nusret Imamović, kao i koordinator Nezavisnog bloka za Kakanj i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, Edib Smolo. Zenica je dokazala da su promjene moguće i da je moguće pobijediti stranke koje imaju veliku infrastrukturu, i sa desne i sa lijeve strane, a Nezavisni blok će tu promjenu donijeti i u ovom kantonu i čitavoj zemlji.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH (izborna jedinica koja pokriva Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton), Fuad Kasumović je poručio: ”Drugi žele dijeliti BiH a Nezavisni blok je želi ujediniti. Politika koja mijenja Krivični zakon da bi oslobodila svoje najviše članove koji se sudski procesuiraju, nije politika koja nam treba – To je uradila aktuelna vlast SDA, SBB i HDZ BiH. Samo Nezavisni blok i nezavisni kandidati poput mene mogu promijeniti ovu aktuelnu politiku. Lično sam odbio iz opštinskog budžeta dati 300.000 KM za finansiranje stranačkih kampanja i umjesto toga sam kupio knjige za sve osnovce. Nezavisni blok je jedina alternativa. I građanska i ljudska i Božija dužnost je da izađete na izbore, jer 7. oktobra će se desiti promjene”, kaže se u saopćenju za javnost.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.