Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Loš izvođač, nisu oni krivi

NBL: Asfalt umjesto kocki na Kovačima, privremenog je karaktera

kovaci 1

Napravljena je greška izborom lošeg izvođača – isključivo zbog lošeg Zakona o javnim nabavkama, a kojeg donosi državni parlament, i zbog toga su radovi obustaviti, raskinuti ugovor i izabrati novi izvođač, navode iz NBL-a

Nakon što je OO SDA Stari Grad poslao saopćenje za javnost u kojem optužuje svog bivšeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića za «prodavanje magle» i nesposobnost da zamijeni dotrajalu «kocku», koja je zaštitni znak Kovača, zbog čega je «Stari Grad postao predmet ismijavanja», oglasio se i OO NBL-a Stari Grad.

Oni su oštro osudili, kako kažu, uvrede na račun aktuelnog načelnika Općine stari Grad Ibrahima Hadžibajrića nakon čega su optužili Općinski odbor SDA da pokušava jeftino manipulisati javnim mnijenjem.

«Napravljena je greška izborom lošeg izvođača – isključivo zbog lošeg Zakona o javnim nabavkama, a kojeg donosi državni parlament, i zbog toga su radovi obustaviti, raskinuti ugovor i izabrati novi izvođač. Svjesno i namjerno zaobilazi se činjenica da je Hadžibajrić pravovremeno najavio građanima da nemaju razloga za brigu jer su asfaltne ‘zakrpe’ na Kovačima samo privremeno rješenje, te da će se plato popločati čim se završi procedura izbora novog izvođača. Tradicija neće nestati, Kovači će biti kakvi i treba da budu, a šta ćemo sa vašim lažima», navodi se između ostalog u saopćenju NBL-a OO Stari Grad.