NDP pozvao Milorada Dodika da podnese ostavku

dodik

Narodni demokratski pokret (NDP) pozvao je danas Milorada Dodika da odmah podnese ostavku i stvori uslove za vanredne izbore za predsjednika i Narodnu skupštinu Republike Srpske (RS), kako bi se, navode u saopćenju, višegodišnja vladavina „režima okončala demokratskim izborima, pobjedom demokratije i narodne volje, umjesto pobjede kriminala, sukoba i nasilja u kome smo svi žrtve Dodikovog autokratskog režima“.

Iz ove stranke je saopćeno da, kako sada stvari stoje, sve ukazuje na to da je „diktatorski režim u RS-u, na čelu s Miloradom Dodikom, ušao je u identičnu i tragičnu fazu sličnu onoj u Srbiji prije 15 godina na samom kraju Miloševićeve vladavine“.

-Više je nego očigledno da Dodik sada kopira svog nekadašnjeg političkog mentora s Dedinja i po istoj toj tragičnoj matrici stvara konflikte s političkim protivnicima, primjenjujući istu tehnologiju vladanja. Nekadašnja veza mafije iz zemunske Šilerove ulice s pripadnicima specijalnih snaga MUP-a Srbije na čelu s Miloradom Ulemekom-Legijom, neodoljivo nas podsjeća na sadašnju povezanost mafijaša i pojedinih pripadnika Specijalne jedinice MUPRS-a, tvrde u NDP-u.

Navode da su „otimačine, pljačke, ucjene, zelenašenje, dilovanje narkotika – dopunske aktivnosti pojedinih pripadnika režimske policije“.

-Jasno je da su većina policajaca u redovina MUPRS-a poštene patriote koje režimske mafijaše u svojim redovima trpe jer moraju i jer trenutno nemaju izbora… Kada dođe neminovni kraj režimu, pošteni će pobjediti kriminalce svugdje, a naročito u redovima MUPRS-a. Odgovor na pitanje koliko je još u MUP-u raskalašnih i na sve spremnih režimskih čuvara s policijskim ovlaštenjima, sa zločinačkim razmišljanjem u glavi – niko ne zna. Treba li da se u RS desi naša verzija sudbine Slavka Ćuruvije, naša verzija zločina na Ibarskoj magistrali, naša verzija likvidacije Ivana Stambolića i , konačno i neminovno – naša verzija petog oktobra“, pitaju u NDP-u.

-Da se to ne bi dogodilo, „korumpirani i odmetnuti režim na čelu s Miloradom Dodikom, za dobro vlastitog naroda, treba otići sa vlasti, odmah i neopozivo, jer ovako, srljajući u političko ludilo, uz Dodikovu najavu konačnog obračuna s opozicijom i uz ovakve “specijalce-kriminalce”, poput uhapšene razbojničke grupe iz specijalne jedinice MUPRS-a vrlo lako može dobiti svoje žrtve po zločinačkoj recepturi iz slučajeva Ćuruvija, Ibarska magistrala, Stambolić… a nije isključeno da se desi i žrtva poput slučaja Đinđić, stoji usaopćenju NDP-a.