Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ne vozi “golfa”, a kažnjen sa 50 KM (FOTO)

BiH

kazna-registracija

Bojana Kukavicu iz Bosanske Gradiške neprijatno je iznenadila koverta u kojoj je bila kazna za počinjeni saobraćajni prekršaj.

Naime, u kazni koja je stigla iz Policijske stanice Gračanica navodi se da je 02.12.2017. godine na dijelu magistralnog puta M4 Doboj – Tuzla, u mjestu Donja Lahinja, počinjen prekršaj (prekoračenje brzine) vozilom folksvagen golf za koje tvrde da pripada Kukavici. U kazni se navodi da “golf” sa registarskim oznakama E26-K-350 išao 59 km/h na dijelu puta gdje je dozvoljena brzina 40 km/h pa zbog toga traže od Kukavice da plati kaznu od 50 KM.

Međutim, Kukavica ističe da ne posjeduje to vozilo i da nije počinio prekršaj. Navodi da je u njegovom vlasništvu automobil “opel vectra” sa registracijom E62-K -350. U odnosu na “golf” razlika je u rasporedu brojeva prvog dijela registracije, javlja ATV.

“Navedenog dana sam se nalazio na poslu u svojoj firmi u Novoj Topoli kod Gradiške, te nisam se nalazio na navedenom mjestu. Čak i da jesam, ne posjedujem vozilo ‘golf’ navedenih registarskih oznaka, već vozilo ‘vectra’ drugih registarskih oznaka. Zanima me šta mi je dalje činiti i ko će snositi odgovornost za stres koji je nanešen meni i porodici, kao i ko će snositi eventualne troškove i posljedice ovog slučaja”, pita Bojan Kukavica.

Kao dokaz svojih tvrdnji pored kazne poslao je i fotografiju svog automobila na kojem se jasno vidi registracija.