Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslanik u NSRS-u

“Ne zato što su puno bolji od Dodika”: Salkić najavio da će glasati za kandidata opozicije

Sarajevo: Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije
04.06.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predsjenistva Stranke demokratske akcije (SDA). Ramiz SalkicrPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Pokret za državu ima pet zastupnika, dva SDP-a, po jedan SDA, DF i Bh. Zeleni

Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Pokretu za državu, kaže da će glasati na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS za listu kandidata opozicije za državni Dom naroda.

– Ne zato što su puno bolji, već zbog toga da Dodik nema mehanizme za blokadu države. Moja su iskustva različita. Puno sam imao slučajeva u životu da javno ljudi kažu da će glasati za nešto, a urade drugačije. Dobro bi bilo da mi u Pokretu za državu nađemo način i dokažemo kako smo glasali. Postoje jasni i transparentni kontakti i određenih zastupnika sa SNSD-om, što pokazuje da neće glasati tajno kako govore javno. Samo dokazano može biti pouzdano da se tako i desilo, a sve ostalo može biti lijepa priča za javnost i skidanje tereta odgovornosti – ističe Salkić.

Podsjetimo, Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat Pokreta za državu za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozvao je zastupnike SDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske da na današnjoj sjednici glasaju za listu opozicije za Dom naroda.

Poziv Mijatovića podržala je i Demokratska fronta.

Pokret za državu ima pet zastupnika, dva SDP-a, po jedan SDA, DF i Bh. Zeleni.