Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Nelson i Field s Komšićem uoči ključnog 20. avgusta: Šta će biti sa ANP-a?

Komsic-nelson

S obzirom na najavljeni susret Komšića, Fielda i Nelsona i ishod ovog sastanka mogao bi nagovijestiti šta će se dešavati u utorak

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sastat će se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom i ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthew Fieldom sutra 19. avgusta, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Zvanično nisu saopćene teme sastanka, ali je interesantno da se sastanak održava dan prije 20. avgusta za kada su najavljene dvije sjednice Predsjedništva BiH i kada bi se konačno mogla znati sudbina Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), ali I formiranja vlasti na državnom niovu.

Ovog 20. avgusta će prvo na Komšićev zahtjev biti održana redovna, a potom na Dodikov zahtjev vanredna sjednica Predsjedništva BiH.

Na prvoj će se raspravljati o ANP-u, na drugoj o mandataru za sastavljanje Vijeće ministara BiH, deset mjeseci nakon Parlamentarnih izbora u BiH.

Kako sada stvari stoje, od prve sjednice zavisi ishod druge.

S obzirom na najavljeni susret Komšića, Fielda i Nelsona i ishod ovog sastanka mogao bi nagovijestiti šta će se dešavati u utorak. Kako je najavljeno nakon sastanka će biti izdato saopćenje za javnost.