BiH

apel vlasti

Nema potpunog zatvaranja Banje Luke, lažna poruka

26/03/2020

Navedena poruka, koja od jučer poslijepodne kruži društvenim mrežama, kako su dodali, najobičnija je izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnosti Štaba za vanredne situacije

Banjalučke vlasti apelovale su danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom “potpunom zatvaranju Banje Luke“, zbog epidemije koronavirusa.

Navedena poruka, koja od jučer poslijepodne kruži društvenim mrežama, kako su dodali, najobičnija je izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnosti Štaba za vanredne situacije.

-Ovi teški dani, u kojem se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike – upozorili su iz Gradske uprave Banja Luka.

Upozoravaju da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivaju nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećaju da su institucije na nivou entiteta RS i Grada jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije.

Novi virus korona u RS dosad je potvrđen kod 121 osobe, od kojih je 81 iz Banje Luke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.