Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

apel vlasti

Nema potpunog zatvaranja Banje Luke, lažna poruka

banja luka

Navedena poruka, koja od jučer poslijepodne kruži društvenim mrežama, kako su dodali, najobičnija je izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnosti Štaba za vanredne situacije

Banjalučke vlasti apelovale su danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom “potpunom zatvaranju Banje Luke“, zbog epidemije koronavirusa.

Navedena poruka, koja od jučer poslijepodne kruži društvenim mrežama, kako su dodali, najobičnija je izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnosti Štaba za vanredne situacije.

-Ovi teški dani, u kojem se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike – upozorili su iz Gradske uprave Banja Luka.

Upozoravaju da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivaju nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećaju da su institucije na nivou entiteta RS i Grada jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije.

Novi virus korona u RS dosad je potvrđen kod 121 osobe, od kojih je 81 iz Banje Luke.