BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH

Nema sigurnosnih prijetnji po OHR

12/05/2020

Direkcija je od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i drugih policijskih agencija zatražila informacije o mogućoj ugroženost osoblja i imovine OHR-a, a koje su odgovorile da ne raspolažu takvim saznanjima, navodi se u saopćenju iz Ministarstva sigurnosti BiH

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT) Mirsad Vilić danas je službeno upoznao ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončica sa rezultatom provjera koje su vršile sigurnosne agencije BiH kada je u pitanju sigurnost Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) i njihovog osoblja, prenosi Anadolu Agency.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je ragirala na zahtjev OHR-a, nakon izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za agenciju SRNA od 20. aprila, u kojoj se OHR pominje kao neprijateljska institucija za Srbe.

Zbog toga je Direkcija od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i drugih policijskih agencija zatražila informacije o mogućoj ugroženost osoblja i imovine OHR-a, a koje su odgovorile da ne raspolažu takvim saznanjima, navodi se u saopćenju iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Iz DKPT navode da prate aktuelnu sigurnosnu situaciju u BiH te poduzimaju sve mjere u cilju zaštite i sigurnosti diplomatskog osoblja u BiH, dodaje se.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.