Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik DNS-a

Nenad Nešić potvrdio da je Dodikov i “potpuno zdrav”: Vraćamo se u vlast

Banja Luka: Sjednica Predsjedništva DNS-a na kojoj je zabranjen pristup Marku Paviću
15.02.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Glavni odbor stranke Demokratskog narodnog saveza (DNS) zakazao je ivanrednu skupstinu za na kojoj se ocekuje izbor Nenada Nesica za novog predsjednika ove stranke. Na sjednici je za vrsioca duznosti zamjenika predsjednika potvrdjen Milan Radovic, do skora vodeci bankar RS i direktor Nove banke a.d., dok je za vrsioca duznosti generalnog tajnika potvrdjen Darko Banjac. Radovic je ipak na samoj sjednici prvo dao ostavku na navedenu poziciju, pa je zatim kasnije povukao. rPhoto: Dejan Rakita/PIXSELL

Nije otkrio hoće li on dobiti nekoj funkciji a, kako je naveo, ranije se povukao sa funkcije iz zdravstvenih razloga, a sada je potpuno zdrav

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić nakon sastanka sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom poručio je novinarima da će ova stranka ponovo ići u vlast.

– Mi imamo dogovor sa SNSD-om, DNS je koalicioni partner SNSD-a, možete pitati i gospodina Dodika. Mi smo danas dogovorili da budemo koalicioni partneri sa SNSD-om i da se sa njima dogovaramo o budućoj raspodjeli i vlasti u RS – poručio je Nešić.

Dodao je da nisu pričali o resorima, jer je za njih bitna RS. Nije otkrio hoće li on dobiti nekoj funkciji a, kako je naveo, ranije se povukao sa funkcije iz zdravstvenih razloga, a sada je potpuno zdrav.

– Spremam sam da preuzmem sav teret na sebe što se tiče DNS-a i spreman sam da doprinesem daljnjem jačanju RS i njenih institucija te da pomognem da se institucije koje su prenesene na nivo BiH, vrate na nivo RS-a – kazao je Nešić.