Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nenad Stevandić napustio SDS zbog “Bakirovih papaka”

BiH

Nenad Stevandić

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić, koji je zamrzao svoj stranački status, smatra da je u BiH počelo političko poturčavanje i da se ono trenutno vezuje za funkcionere SDS-a u Sarajevu.

Stevandić je rekao da SDS u Sarajevu “vodi inferiornu politiku obilježenu nacionalnim autizmom, što će za posljedicu imati urušavanje pozicije Srpske”.

On je uvjeren da se sprema novi set zakona koji će dovesti do prenosa nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

Govoreći o raspodjeli pozicija na nivou BiH, Stevandić je za “Pres Republika Srpska” rekao da se vlast u BiH sastavlja i da su oni postavljeni kako ih je SDA sastavila.

“Najveći ‘papci’ su ‘Bakirovi papci’, on im je poslodavac i dao im je pozicije koje imaju”, naglasio je Stevandić i ponovio da podržava partnerske odnose, ali ne i podaničke.

On tvrdi da je nedavni performans Sejfudina Tokića u Banja Lukaposljedica mlakih poruka koje kadar SDS-a šalje iz Sarajeva.

“Protiv sam prijedloga i postupaka koji ugrožavaju budućnost mog naroda. /Ognjen/ Tadić je prije četiri godine u programu ‘Jedna je Srpska’ naveo borbu za jedinstvenu i samostalnu Republiku Srpsku, a danas kažemo da je referendum štetan. Siguran sam da se priprema novi set zakona na nivou BiH koji bi nas dezavuisali”, zaključio je Stevandić.