Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada ks

Nenadić zaprimio prijedlog “Penny Plus-a” za rješenje spora na “Prvoj transverzali”

vlada ks penny plus (1)

Predstavnici Pennya zahvalili su premijeru Nenadiću i članovima Vlade za spremnost da ovaj dugogodišnji problem bude riješen a posebno na otvorenim i transparentnim razgovorima, što do sada nije bio slučaj

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar prostornog uređenja građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić i pravobranilac Kantona Sarajevo Kemal Karić održali su danas sastanak s predstavnicima kompanije „Penny Plus“ s ciljem ubrzavanja izgradnje I transverzale, u ovom slučaju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s ovom kompanijom, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Premijer je upoznao predstavnike Penny plusa da je zaprimio njihov pismeni prijedlog za izmještanje biznisa, ali da je za početak pregovora o ovoj temi najprije potrebno dovršiti određene predradnje na općinskim nivoima. Tu se prije svega misli na parcelaciju.

Vezano za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u konkretnom slučaju s firmom Penny Plus, premijer Nenadić je njihove predstavnike informisao kako će razgovori biti nastavljeni već sutra na koordinacijskom sastanku, kao i da će biti razmotreni određeni modaliteti vezani za pitanje parcelacije, dorade elaborata o eksproprijaciji i drugim pitanjima, a što su uslovi za početak formalnih pregovora u skladu sa zakonom.

U tom kontekstu je premijer naglasio da nije moguće odgovoriti na njihov prijedlog za izmještanje biznisa dok ne budu riješena prethodno ova formalno-pravna pitanja.

Predstavnici Pennya zahvalili su premijeru Nenadiću i članovima Vlade za spremnost da ovaj dugogodišnji problem bude riješen a posebno na otvorenim i transparentnim razgovorima, što do sada nije bio slučaj.

Nenadić je istakao kako se svake srijede održavaju sastanci, kojima prisutvuju predstavnici svih relevantnih institucija, o koordinaciji aktivnosti za što skoriji početak izgradnje Prve trasnverzale, kao i da se na različitim dionicama pojavljuju problemi koje ova koordinacija u zadnjih mjesec dana uspješno realizira.