BiH

Nermin Nikšić: Nasrtaj na Vučića najviše štete nanio BiH

11/07/2015

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić smatra da se napad na premijera Srbije, koji je prethodio dženazi u Potočarima, ničim ne može opravdati.

Nikšić je u izjavi Feni kazao da je nasrtaj na Vučića najviše štete nanio BiH, a naročito povratnicima Bošnjacima.

– Oni koji su napali srbijanskog premijera su već na putu svojim kućama, dok oni koji su se vratili i zaista žive u Srebrenici ostaju da sa strahom dočekuju noć i naredne dane. Moramo biti svjesni da svaki vid revanšizma i sličnih napada slabi položaj BiH i borbu za njeno jedinstvo i napredak – kazao je Nikšić.

On ističe da se budućnost na ovim prostorima ne može zasnivati na sukobima i nasilju, “već samo suočavanjem s istinom i razgovorom graditi porušene mostove međusobnog povjerenja“.

– Nakon 20 godina od genocida u Srebrenici neshvatljivo je da postoji bilo ko ko smije negirati zločin počinjen na ovom području. Takvim istupima ne može se graditi povjerenje i suživot, ali i svaka zloupotreba dženaze u Potočarima od koga god dolazila zaslužuje prezir i ništa drugo. Takvim činom vrijeđaju se žrtve genocida i njihove porodice – smatra Nikšić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.