Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nermin Nikšić za BHRT: Želimo biti partija cijele BiH

BiH

nermin-niksic-ak-26-874×492

„Želimo biti partija cijele BiH jer mislimo da su problemi radnika, penzionera, socijalnih kategorija isti problemi i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, izjavio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH gostujući u političkom magazinu „Crta“ BHT1.

Naglasio je da ni jednog trenutka, pa ni u kampanji pred stranačke izbore, ne želi bježati od odgovornosti da je bio dio tima i kad je SDP pobijedio i kad je izgubio. „Nikad se više ne smije desiti da SDP ostane obezglavljen kao u periodu 2010-2014. kad smo sve ključne ljude iz parije povukli i angažirali u izvršnoj vlasti želeći na taj način pokazati da za nas ne postoji alternativa državi BiH, odnosno da svi naši ključni ljudi žele dati doprinos provođenju pet politika SDP-a.

Nažalost, to se pokazalo pogrešnim“, istakao je predsjednik SDP-a BiH.

Nikšić je ponovio da SDP ostaje opozicijska stranka te da do sada nisu imali nikakvih konkretnih ponuda da uđu u vlast. Što se tiče prijedloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, prvi čovjek SDP-a kaže da se zna ko su potpisnici inicijative u Federalnom parlamentu.( SDP BiH, DF, SBB i SNSD). Nikšić ne zna da li se i šta promijenilo nakon sastanka čelnika SDA i SBB-a Izetbegovića i Radončića.

Misli da se prilikom odlučivanja o toj inicijativi jasno diferencira u Predstavničkom domu i Domu naroda PFBiH ko je za to da se podrži ovakva politika SDA i HDZ-a, a ko je protiv. „Vidjet ćemo ko ostaje pri onome što smo prije tri mjeseca kao potpisnici inicijative istakli“, zaključio je Nikšić.