Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar sigurnosti

Nešić kaže da je Bećirović rušitelj BiH, da lagodno živi na budžetskim jaslama

Nenad Nešić
Foto: Fena
Nenad Nešić

“Bošnjaci zaslužuju lidere koji će graditi prijateljstva i dovoditi investitore, a ne one koji ih svađaju i sa komšijama i sa svijetom i tjeraju svakog ko bi ovdje uložio svoj novac”, mišljenja je Nešić

Predsjednik DNS-a i ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić izjavio je je da je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović “krenuo u razvaljivanje Oružanih snaga BiH”, te da je “još jednom dokazao da je najveći rušitelj BiH.”

“Blokiranje usvajanja Plana strukture generalskog kora je ništa drugo do želje da svoj rejting ojača sejanjem mržnje prema Srbima. Valjda uvjeren u svoje sramotne riječi, koje je izgovorio u Potočarima, da su ‘Srbi najveće zlo, a Srbija centar tog zla’, Bećirović je došao u akutnu fazu da ne vjeruje ni svom partijskom kolegi Zukanu Helezu koji je predlagač Plana strukture generalskog kora u Oružanim snagama BiH. To potpuno odsustvo odgovornosti možda će ojačati Bećirovićev rejting ali će dodatno oslabiti BiH. Jedno je sigurno – Republiku Srpsku neće ugroziti kao što nisu decenije mržnje koje dolaze iz Sarajeva”, izjavio je Nešić.

Nastavio je u sličnom tonu.

“Želim da vjerujem da je bošnjački narod prozreo njegovo ponašanje, populizam i šovinizam koji unose sjeme razdora i tjeraju ljude iz zemlje. Bećirović je navikao da dvije decenije lagodno živi na budžetskim jaslama od isprazne retorike. No, ovaj narod zaslužuje daleko više – zaslužuje političare koji rade i ispunjavaju svoje zakonske obaveze. Bošnjaci zaslužuju lidere koji će graditi prijateljstva i dovoditi investitore, a ne one koji ih svađaju i sa komšijama i sa svijetom i tjeraju svakog ko bi ovdje uložio svoj novac”, mišljenja je Nešić.