Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pavlovićeva "ostavka"

Nešić: Može pasti i Kurz, ali ne smije pasti nijedan funkcioner SNSD

pavlovic

Jedan Sebastian Kurz podnese ostavku, tamo gdje se ona podnosi, i u Austriji nema skupova podrške

“Nepostojeća ostavka gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića u potpunosti je razgolitila licemjerstvo SNSD-a i pokazala je da je sve što dolazi od SNSD jedna velika obmana. Pitanje je da li je Milorad Dodik postao Dodik nejaki kojeg ne sluša čak ni Pavlović, a poslušnost mu otkazuje i Gradski odbor SNSD u Prijedoru, ili su zajedno smislili predstavu za narod”, izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Podsjetimo, gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, iako je najavio da podnosi ostavku na zahtjev Milorada Dodika, to zvanično nije učinio. Umjesto da obavijesti CIK o okončanje mandata, Pavlović je u petak ponovo stigao na svoj posao.

Nenad Nešić

Nešić ističe da, prema njegovim informacijama, Pavlović nije podnio ostavku jer takav dokument nije stigao u Centralnu izbornu komisiju.

“Dakle, gradonačelnik laže ne samo Prijedorčane nego cijelu Republiku Srpsku, nastavljajući karijeru skandal majstora. Dodik treba da kaže da li su mu Pavlović i Gradski odbor SNSD u Prijedoru otkazali poslušnost ili je i on dio farse. Ako su mu otkazali poslušnost, kako onda Dodik može upravljati bilo čim kada ne kontroliše ni jedan svoj odbor? Ako je i on dio prevare – kako onda da mu bilo ko vjeruje da čitava njegova politika nije prevara”, upitao je Nešić.

“Jedan Sebastian Kurz podnese ostavku, tamo gdje se ona podnosi, i u Austriji nema skupova podrške. Može pasti i Kurz, ali ne smije pasti nijedan funkcioner SNSD! Zamjenik australijskog premijera je u martu ove godine podnio ostavku zbog neprimjerene veze sa zaposlenicom Vlade, ali ko je on spram Pavlovića?”, navodi Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da Prijedor “ne mogu voditi nestabilni ljudi skloni prevarama”.

“Nije Pavloviću do Prijedora, nego do ličnih interesa. Ostavkom koja je nevidljivija od F117 i današnjim skupom samo je pokazao koliko je nedorastao funkciji koja ga je zadesila, ponašajući se u stilu ‘Poslije mene potop’. On svoje greške može njegovati i srljati u nove, ali neka bude siguran da će Prijedor imati dostojnog gradonačelnika i da je Prijedor prepoznao sve obmane i laži SNSD-a”, zaključio je Nešić.