Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar sigurnosti

Nešić pokazao “važan dokument”, dizao tri prsta i usporedio to s pozdravom “selam alejkum”

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić organizirao je konferenciju za medije na kojoj je objavio da je dobio dozvolu za pristup tajnim podacima stepena tajno i vrlo tajno.

Nešić je na početku press konferencije pokazao dokumente da ne postoje smetnje za njegov pristup tajnim podacima.

Pristup tajnim podacima

On je pročitao sadržaj rješenja koje je dobio od sigurnosnih agencija, uključujući i OSA-u.

-Ne postoji sigurnosna smetnja za pristup tajnim podacima stepena tajno i vrlo tajno. Želim da kažem da su ovo dale sigurnosne agencije i OSA – rekao je Nešić i dodao:

-Time stavljamo tačku na još jednu spekulaciju i povezivanje mene s bilo čim. Nažalost, neki ljudi zarađuju novac na taj način da ljagaju druge ljude, ne birajući ni sredstva ni postupke, ne vodeći računa da li time ugrožavaju i sigurnost lica na pozicijama, da li ugrožavaju sigurnost moje porodice i moje djece – rekao je Nešić.

nesic tri prsta
Foto: Screenshot

Koemntarišući toranj na Trebeviću koji je sinoć bio osvijetljen u bojama zastave bh. entiteta RS, Nešić je podigao tri prsta.

“Kome smeta zastava RS”

Kazao je da ne vidi nikakav problem u tome jer se nalazi na teritoriji RS-a, te da nikome ne treba to smetati kao što ni njemu ne smeta zastava BiH.

“Sve što je normalno smeta, sve što nije normalno vama ne smeta. Ne znam kome smeta zvanična zastava Republike Srpske koja se nalazi na teritoriji RS, što se mene tiče ne smeta, kao što mi ne smeta ni ova ovdje zastava. Sve što je u skladu sa zakonom i predviđeno ustavom RS i BiH za mene je prihvatljivo”, rekao je i podigao tri prsta.

Dodao da je to za njega sasvim “zakonit i regularan pozdrav kao i kada kaže selam alejkum”.