Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar sigurnosti

Nešić pozvao na kažnjavanje Isaka zbog njegove izjave o Miloradu Dodiku

nešić isak
Foto: Pixsell/Fena

Isak je izjavio kako je sve u RS zapravo skretanje pažnje i da manji bh. entitet živi zahvaljujući Federacije

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić poručio je na društvenoj mreži X da mir i stabilnost nemaju cijenu.

Dodao je da bošnjački birači trebaju kazniti ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramu Isaka jer ih laže populističkim izjavama.

– Nikog on neće hapsiti, to jako dobro zna, jer nema nadležnost – napisao je Nešić na Twitteru povodom Isakove izjave da će predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik “biti lišen slobode ako Sud BiH to zatraži od federalne policije”.

Istakao je i da je BiH u borbi protiv terorizma spremna na represivno djelovanje protiv onih koji planiraju teroristički akt u zemlji ili inostranstvu.

Podsjetimo, Isak je gostujući na TVSA naveo da će Federalna uprava policije (FUP) uhapsiti predsjednika Milorada Dodika ukoliko Sud BiH izda takvu naredbu.

“Ko će udvoriti Dodiku?”

Isak je izjavio kako je sve u RS zapravo skretanje pažnje i da manji bh. entitet živi zahvaljujući Federacije.

Komentarišući izjave određenih političara koji se žele dodvoriti Dodiku, Isak kaže da iznose neistine.

-Sud BiH kome izda nalog, on će to uraditi. 90 posto predmeta Suda BiH vodi FUP. Kako će FUP lišiti slobode Dodika? Vrlo jednostavno. Na teritoriji FBiH vrlo lako, a na teritoriji RS se traži saglasnost, a to će se desiti bez problema. Sve ostalo su nebuloze – naglasio je on.

Osvrnuo se na navode pojedinih političara iz RS-a da će tamošnja policija štititi Dodika od hapšenja.

-Od tog momenta policija RS to ne može raditi. Njih 90 posto su profesionalci, oni neće nasjesti na dnevno-politička prepucavanja. Ovo je više stvar toga ko će se udvoriti Dodiku – kazao je Isak.